Despre Chat

Despre Chat: Una din utilizarile cele mai practice si directe ale comunicarii prin internet este chat-ul. Formele pe care le imbraca acest tip de comunicare sunt diverse. 
chat online - chat Romanesc 
De la simple programe care includ comunicarea prin text pana la comunicarea audio si video in timp real cu posibilitatea de videoconferinta (videochat). 
Forma de elaborare si raspindire este diversa: ca software independent de chat online implementat pe diverse site-uri, integrat direct in software-ul de site (vezi site-urile de matrimoniale , dating , intalniri ) sau inglobat in sisteme de operare (de exemplu programele Netmeeting si Chat incluse in Microsoft Windows). 
Mai exista si sisteme dedicate cu circuit limitat fabricate la comanda (sisteme de comunicatii bancare, militare, etc.). Exista chat gratuit si chat cu plata.
Comunicarea online este limitata, canonizata, usor standardizata prin prescurtari si substitute grafice. Instant message nu lasa loc de preambul-introducere-text principal-postfata-note.
 E rapid si concis. Sa spui cat mai multe (sau cate ai de spus) in cuvinte putine, potrivite, este un demers ce necesita concentrare. Privarea comunicarii de elementele limbajului nonverbal o face interpretabila. As putea spune ca chat-ul e un solicitant de munca emotionala falsa sau o parada emotionala. 
Intre feeling, traire si exprimarea scrisa si/sau grafica a acestora intervine un decalaj temporal. Citesti replicile, ti se produce emotia, starea, etc., acestea consumandu-si intensitatea maxima in momentul in care incepi sa dai feedback-ul.
 Prin urmare, raspunsul este o reproducere cerebrala a emotiei ghidata de mijloacele pe care forma comunicarii le pune la dispozitie.

Un comentariu:

  1. Chat Online Romanesc cu fete si baieti din Romania! Chat Online Romania, un chat online fara inregistrare unde va puteti intalnii cu prietenii.
    Intra pe Chat Romania

    RăspundețiȘtergere